O postopku

Več, kot samo tretma;
je življenska sprememba

Kaj je mikropigmentacija lasišča

Mikropigmentacija lasišča ali Scalp micropigmentation je inovativni postopek, ki rešuje plešavost, redčenje las, izpadanje las, brazgotine po presaditvi las, brazgotine po nesrečah, moško androgeno alopecijo ter žensko androgeno alopecijo. Poimenujemo jo tudi medicinska tetovaža lasišča.

Mikropigmentacija lasišča je varen, neinvaziven, nekirurški postopek za prikrivanje plešavosti. Ali gre za presaditev las, jemanje zdravil za ponovno rast las, nošenje lasnih sistemov, prikrivanje s korektorji in spreji - mikropigmentacija je med najboljšimi alternativami reševanja in prikrivanja plešavosti. Je postopek brez stranskih učinkov, kjer s pomočjo mikro igel in unikatne ter specifične tehnike, dodajamo naravne pigmente v lasišče. Tehnika zahteva, da se ustvarjajo drobne pikice, podobno kot jih vidimo na obritem lasišču. Ena pika predstavlja en lasni mešiček. Ko je ustvarjenih več deset tisoč pik, te ustvarijo videz polnega lasišča kratko ostriženih las.

S postopkom lahko ustvarimo videz pobritega lasišča z gosto posejanimi lasnimi mešički in novo lasno linijo, pri daljših laseh lahko zmanjšamo barvni kontrast med redkimi lasmi in lasiščem. S postopkom mikropigmentacije lasišča prikrivamo tudi brazgotine ter predele brez las, ki so nastali po operaciji glave, poškodbah ali presaditvi las. Ena največjih prednosti mikropigmentacije lasišča je, da zahteva malo ali nič nadaljnjega vzdrževanja in ne pomeni spremembe vašega življenjskega sloga in dnevnih aktivnosti. Je stroškovno učinkovita in daje takojšnje rezultate. Brez brazgotinjenja. Brez kirurškega postopka. S takojšnjimi in zajamčenimi rezultati.

Za koga je primerna

Mikropigmentacija lasišča je primerna za moške in ženske vseh starosti, vseh tipov in barv kože, ki se spopadajo z redčenjem ali izpadanjem las. Izvajamo jo pri različnih vrstah alopecije - moški androgeni alopeciji, ženski androgeni alopeciji, alopeciji areata, alopeciji totalis ter pri prikrivanju brazgotin, ki so posledica presaditve las ali poškodbe glave.

Najboljši tattoo ever! Maja, hvala ti, naredila si popolno!

Vsa mnenja

Mikropigmentacijo ustvarjamo postopoma

Mikropigmentacije lasišča se ne sme obravnavati kot enkraten postopek, saj je skorajda nemogoče v samo enem tretmaju doseči popoln videz s pravo gostoto, pravo barvo in lasno linijo. Zato v Sensu postopek mikropigmentacije lasišča običajno izvedemo v treh tretmajih, v razmaku nekaj tednov. Posamezen tretma traja približno 2 do 4 ure, odvisno od stopnje plešavosti oz. velikosti brazgotine. Z vsakim naslednjim tretmajem dodajamo gostoto pik ter prilagajamo barvo in lasno linijo. Takšen pristop je edini, ki vodi k najboljšemu rezultatu.

Pred pričetkom tretmajev naredimo test občutljivosti in po 24 urah lahko sledi prvi tretma. V prvem tretmaju vam bomo naredili lasno linijo in zapolnili plešasta področja. Po tretmaju vam bomo dali navodila, kako negovati lasišče do vašega naslednjega obiska. Po približno desetih dneh izvedemo drugi tretma, kjer bomo področjem dodajali gostoto in detajle.

Pogovorili se bomo o napredku in doseganju prvotnih pričakovanj. Tretji tretma, ki je najpogosteje tudi zadnji, sledi šest tednov po drugem tretmaju. Ponovno bomo dodajali gostoto in detajle za popoln končni videz in izpolnitev vaših prvotnih pričakovanj. Dali vam bomo tudi navodila, kako negovati in zaščititi lasišče, da bo vaš novi videz trajal mnogo let.

 

Dodajanje gostote pri daljših laseh

Mikropigmentacija lasišča je zasnovana za ustvarjanje videza obritega lasišča z gosto posejanimi lasnimi mešički. Ker pa vsi moški niso navdušeni nad idejo o obritem lasišču, obstajajo nekatere okoliščine, kjer se mikropigmentacija lasišča izvede tudi pri daljših laseh. Predvsem so tu moški, katerih lasna linija je še vedno dovolj izrazita in imajo splošno izgubo las ter ženske, ki jim ta tehnika prinese videz polnejšega lasišča in močnejših las.

Pravilno izvedena mikropigmentacija lasišča ustvarja več tisoč drobnih pik, ki ustvarjajo videz polnega lasišča kratko obritih las. Čeprav lahko ustvarimo 3D Scalp Micropigmentation - tridimenzionalen videz mikropigmentacje lasišča, so pigmenti v lasišču še vedno dvodimenzionalni, vaši pravi lasje pa so tridimenzionalni. Ker lase vidimo kot serijo vrstic, mikropigmentacijo pa kot drobne pikice, je zelo pomembno, da je mikropigmentacija narejena s skrbnostjo in natančnostjo, tako kot pri obritem lasišču. Ob nadaljnjem izgubljanju las tretiranega predela ne boste mogli več prikrivati in pike bodo postajale vse bolj vidne.

Primerni kandidati za to obliko mikropigmentacije lasišča so tisti, katerih lasna linija je še vedno dovolj izrazita in imajo splošno izgubo gostote las. Kandidat mora imeti še vedno dovolj las na vrhu lasišča in na kroni. Če in ko izpadanje las napreduje in se lasna linija pomika nazaj, pike pa postanejo vidne, je potrebno lase obriti. Le tako se lahko ohrani realističen videz.

Stranke, ki imajo močnejšo izgubo las sprednje in stranske lasne linije ter veliko izgubo las okoli svoje krone, bodo najverjetneje morale po tretmaju popolnoma obriti lasišče. Ker je cilj mikropigmentacije lasišča, da izgleda 100 % naravno, je pomembno, da smo iskreni do sebe in imamo realna pričakovanja.

Nekateri izmed vas ne čutite potrebe po obritem lasišču ali pa mislite, da vam obrito lasišče ne pristaja. Verjemite ali ne, mnogi moški so se na obrito lasišče hitro privadili in ugotovili, da je njihov novi slog precej osvobajajoč.

 

Kvaliteta izvedenega postopka

Mikropigmentacija lasišča je umetnost.

Uresničevanje naravnega videza lasišča, ki traja več let, je odvisen od izkušenosti specialista, kvalitete izvedenega postopka in uporabljenih igel ter pigmentov. Maja Dominič je specialistka za podrobnosti, kot so pravilen naklon in globina vboda, barva pigmenta, kot tudi za razumevanje strukture obraza in kože. Vsi ti so pomembni dejavniki, ki določajo končni izid postopka.

Tehnika vnašanja pigmentov v kožo in tudi pigmenti sami se razlikujejo od permanentnega make up-a ali tetovaže. Pigmenti, aparat in igle, ki jih uporabljamo v Sensu, so narejeni izključno za mikropigmentacijo lasišča. Za vnos pigmentov uporabljamo digitalno nadzirano iglo, ki je za vsako stranko nova in sterilna. Pigmenti so 100% naravni, niso testirani na živalih in so veganski, sterilizirani z gama žarki, dermatološko in mikrobiološko testirani in ne vsebujejo kakršnihkoli umetnih konzervansov, dišav ali težkih kovin. So farmacevtske kakovosti, ki so v skladu s kategorijo 1 Direktive o kozmetičnih izdelkih v EU in so evropskega porekla. Ko jih v lasišče vstavimo s pravilno tehniko in v pravo globino, tam ne migrirajo in ne spreminjajo barvo, kot pigmenti za tetovažo ali permanentni make up. Z leti se spreminja le njihova intenziteta, barva pa ostaja enaka.

Slabo izveden postopek

V Sensu opažamo, da se v zadnjem času povečuje število slabo usposobljenih izvajalcev mikropigmentacije lasišča, običajno kozmetičark z znanjem permanentnega make up-a, tetovatorjev in celo lasnih kirurgov, ki poskušajo vstopiti na področje mikropigmentacije lasišča. Čeprav so lahko vsi omenjeni specialisti izvrstni pri svojem delu, je področje mikropigmentacije svojevrstno in zahteva ustrezno izobraževanje in specifično opremo.

Zakaj so rezultati slabi?

Neizkušeni in neusposobljeni izvajalci pri postopku mikropigmentacije lasišča naredijo številne napake. Največkrat sta to tehnika vnašanja pigmentov v kožo in tudi pigmenti sami. Pigmenti za permanentni make up in tetovažo se razlikujejo od pigmentov za mikropigmentacijo lasišča. Skozi čas spremenijo barvo, saj so sestavljeni iz več podtonov, vključno z modro, oranžno in rdečo. Pigment bo sprva v lasišču črne barve, vendar bo že v nekaj tednih pričenjal bledeti. Prikazovati se pričnejo podtoni in vaše mikropigmentacija lasišča postane modra ali vijolična. Tudi globina vnašanja pigmentov je ključnega pomena, saj pigmenti, ki niso dani v točno določeno globino kože, zbledijo že v zelo kratkem času ali pa se v koži razširijo v večje in manj definirane pike. Večina neizkušenih izvajalcev vnaša pigment v kožo kot običajen tattoo, ta pa je daleč preglobok za mikropigmentcijo lasišča.

Uresničevanje naravnega videza lasišča, ki traja več let, je torej odvisen od izkušenosti specialista, kvalitete izvedenega postopka in uporabljenih pigmentov ter igel. Na vas pa je, da dobro raziščete trg ponudnikov, preden se odločite za postopek. In ne pozabite; bolje, da se za mikropigmentacijo lasišča ne odločite, kot pa da je slabo izvedena.

Hvala Maja, da si rešila mojo mikropigmentacijo. Še vedno sem jezen nase, ker že v prvo nisem dobro raziskal izvajalca preden sem se odločil za postopek.

Vsa mnenja

Obstojnost pigmentov

Svetlenje barve je normalen in pričakovan del življenjskega cikla mikropigmentacije lasišča. Svetlenje barve med postopki je posledica celjenja lasišča in naravnega procesa obnove epidermisa. Ko se mikro ranice zacelijo so pike videti manjše in svetlejše. Z dodajanjem pik in prilagajanjem barve pigmenta v naslednjih tretmajih, ustvarjamo gostoto in tridimenzionalni videz, dokler ne dosežemo želenega rezultata. Kratkoročno bledenje običajno preneha v 6. do 8. tednih.

Po zaključku postopka lahko pričakujete, da bo intenzivnost barve trajala več let, običajno med 5 in 10 let. V veliki meri je njena obstojnost odvisna od vašega imunskega sistema ter izpostavljenosti UV žarkom. Dolgoročnega svetlenja barve torej ni mogoče preprečiti, lahko pa vašo mikropigmentacijo lasišča s kratkim postopkom zopet osvežimo.

Naše stranke običajno potrebujejo osvežitev barve vsakih 3 do 5 let. Nihče vam ne more natančno oceniti, kdaj točno boste potrebovali osvežitev, vendar pa lahko z ustrezno nego lasišča ter zaščito pred UV žarki dosežete, da bo vaša mikropigmentacija lasišča trajala mnogo let.

Osvežitve

Vašo mikropigmentacijo lasišča lahko osvežimo, spremenimo ali izboljšamo. Morda boste čez nekaj let želeli spremeniti lasno linijo v bolj ostro ali morda v bolj mehko, konzervativnejšo. Morda boste želeli dodatno gostoto ali temnejšo barvo. Morda boste želeli le popravek bledenja. Tu smo za vas, da bo vaš videz odražal tisto, kar želite.

 

Cena

Mikropigmentacija lasišča je postopek, ki trajno spremeni vaš videz. Poskrbite, da bo vaša odločitev prava in sprememba pozitivna.

Koristi, ki jih prinese mikropigmentacija lasišča so številne in različne. Lahko bi rekli, da denar ni pomemben, saj le kako bi lahko postavili ceno za svojo srečo. Ker pa živimo v realnem svetu in nimamo na voljo neskončnih sredstev, je strošek postopka pomemben dejavnik za vsakogar.

Cena postopka mikropigmentacije lasišča je v veliki meri odvisna od stopnje plešavosti in videza, ki ga želite doseči. Ker bo mikropigmentacija lasišča spremenila vaš videz za več let, naj cena ne bo ključni dejavnik. Tehnika in kakovost izvedenega postopka, spretnost in izkušnje izvajalca - to so dejavniki, ki so pomembnejši.

V nadaljevanju so podane okvirne cene postopka mikropigmentacije lasišča. Vsak posameznik je edinstven in vsak od nas ima edinstvene in morda posebne zahteve zato vam natančno ceno lahko določimo le po posvetu z vami. V ceno sta vključeni celoten postopek mikropigmentacije lasišča, predvidoma trije tretmaji in 12 mesečno jamstvo proti svetlenju pigmenta.

Stopnja plešavosti
Norwood Hamilton 2 - 4A
1.700 € - 2.400 €
Stopnja plešavosti
Norwood Hamilton 5 - 7
2.800 € - 3.300 €
Alopecija Totalis

4.800 €
Brazgotina

960 €
Osvežitev, vzdrževanje,
prilagajanje 1 ura
350 €

Naša garancija

Pri našem delu nas vodi strokovnost in cilj, da so stranke s svojim novim videzom resnično zadovoljne, zato zagotavljamo 12 mesečno garancijo za naše delo. To jamstvo začne teči z dnem vašega prvega tretmaja in velja za vse stranke, ki se udeležijo vseh tretmajev, ki so bili dogovorjeni v začetnem obdobju posvetovanja. Na posvetovanjih določimo ceno vaše mikropigmentacije lasišča in ocenimo število potrebnih tretmajev za dosego želenega videza. 

Ker različne kože različno sprejemajo pigment, se lahko med postopkom izkaže, da bodo potrebni dodatni tretmaji. Naša garancija vključuje tudi morebitne dodatne tretmaje, ki so potrebni, da ustvarimo videz, ki je bil dogovorjen, vključno s popravkom svetlenja barve. Ti tretmaji so za vas brezplačni in jih v celoti krijemo mi.