Blog objava

Počutim se svobodno, samozavestno, zadovoljno

Počutim se svobodno, samozavestno, zadovoljno

| Čas branja: 2 min

Rokova zgodba je navdihujoča in dokaz, kako močan vpliv ima zpadanje las na našo samozavest. Spodaj je njegova zgodba, kako mu je mikropigmentacija vrnila svobodo in notranji mir.

Rokova zgodba:

''Vedno smo nesrečni z razlogom. Včasih je za pomanjkanje sreče kriv nekdo, ki ga že dolgo nosimo s seboj, se ga včasih zavedamo bolj, drugič manj. Ne moremo si pomagati, je del nas in preprosto nismo dovolj močni, da bi ga lahko premagali sami. Kompleks.

Generalno se imam za zelo samozavestno osebo, malo stvari je takšnih, ki mi v to prepričanje vlijejo morebiten dvom. Pa vendar, že od srednje šole me spremlja ta ena stvar, za katero menim, da je najhujši moški sovražnik, še posebej v zgodnjih fantovskih letih. Moška plešavost.

Slika: pred postopkom mikropigmentacije

Gosti črni skodrani lasje z obilico želeja so bili moja zaščitna znamka, na katero sem bil vedno zelo ponosen. A zaradi visokega čela in redčenja las, je ohranjanje tega videza postala nočna mora, saj je vsakokratno pripravljanje pričeske vzelo veliko časa, z že samo prikrivanjem pleše, ki se je začela počasi nakazovati v mojih zgodnjih dvajsetih. Že takrat sem se močno zavedal tega svojega kompleksa in se ga želel znebiti. Po obisku zdravnika in dermatologa so mi predpisali tablete Propecia, ki so bile po eni strani zelo drage, po drugi strani pa bi prenehanje jemanja teh tablet povzročilo še dodatno izpadanje las. Nisem jih dolgo jemal. Kompleks mi je s takratno zaljubljenostjo uspelo potlačiti in zakopati globoko v sebe.

Leta so minevala, lasje so se redčili, tanjšali, opazke pri frizerju ali od prijateljev, so kompleks dodatno okrepile in ga vnovič priklicale na plano. Postajal je vse večji. Ponovno sem se odločil, da se mu zoperstavim in poiščem rešitev. Našel sem opcijo presaditve las in se pod vplivom celotne situacije kar hitro odločil za stvar, kljub temu, da je bila zelo draga, skoraj nedosegljiva. Po tej operaciji je bilo zelo težko, saj se bi naj pravi rezultat pokazal šele čez leto dni, ko presajeni lasje izpadejo in zrastejo novi. In res, lasje so zrasli in moj kompleks se je znova nekoliko zmanjšal in celo poniknil. Rezultat, ki sem ga želel in si ga predstavljal, je bil daleč od tistega, kar je prinesla realnost. Lasje so še naprej izpadali, ne sicer tisti presajeni, a drugi in kmalu sem bil ponovno zelo razočaran, tudi zaradi tega, ker sem po vrhu imel sedaj na mestih, iz katerih so mi presadili lase, vidne brazgotine, ki so grdo neenakomerno streljale ven iz zadnjega dela moje glave. Grozno. Začel sem nositi daljše lase in jih ponovno vsako jutro skrbno nameščati po lasišču. Dodatno sem jih voskal, sprejal, skratka delal vse, da se tekom dneva ne bi premaknili in razkrili stopnjo plešavosti, ki se je niti sam takrat nisem zavedal.

Slika: brazgotine po presaditvi las, pred in po postopku mikropigmentacije

Prišlo je tisto morje v mojih poznih tridesetih, bili smo v kampu, ko me je moja nekaj letna hčerka vprašala, zakaj si v morju ne zmočim las. To je vzpodbudilo v meni naslednje dejanje, ko sem na tem istem morju vzel v roke strojček za lase in si pobril glavo ter se rešil nadležnih las, ki so me omejevali ves ta čas. Končno sem se pokazal, kakšen sem v resnici. Svobodno sem lahko skočil na glavo v morje in se počutil fantastično. Večkrat sem nato opazoval svojo novo podobo v ogledalu in postajal sem bolj in bolj nesrečen. Moj nov izgled mi nikakor ni pristajal, bil sem smešen, saj po vrhu nisem imel več las, ozki trak spredaj pa je spominjal na Miki miško.

Še na istem morju sem začel iskati vnovične rešitve z brskanjem po spletu. Zaustavil sem se pri metodi mikropigmentacije, ki je do takrat sicer nisem poznal. Takoj sem prepoznal potencial v tovrstni metodi, vendar me je skrbela predvsem naravnost videza in obstojnost takšne zadeve. Že na spletu mi je vlila največje zaupanje stran Senso, kjer so se mi na videz zdeli zelo avtentični, kvalitetni, rešitev za moj problem. Takoj po prihodu z morja sem zavrtel telefonsko številko, kjer mi je prijazna gospa zelo prepričljivo odgovorila na vsa pripravljena vprašanja in v trenutku razblinila še tisto kopico dvoma, ki je še bil prisoten. Dogovorila sva se za uvodno srečanje s posvetom.

Slika: po postopku mikropigmentacije

Na prvi termin sem prišel sicer malo živčen, a poln optimizma v polnem pričakovanju. Na posvetu v živo, kjer sem spoznal Majo, sem se uspel še dodatno prepričati o pravilnosti moje odločitve. Sam pregled me je tudi prepričal o strokovnosti in profesionalnem pristopu. Skupaj z Majo sva naredila plan, nastavila cilje, se dogovorila o vseh željah in podrobnostih in kaj kmalu sem že sedel zasidran v stolu, kjer sva začela z mojo spremembo. Trajalo je kar nekaj časa, a se mi zdi, da je vse skupaj minilo v hipu, ko sva rezultat prvega tretmaja že občudovala v ogledalu. Že takoj po tretmaju sem bil navdušen. Naslednji dan že skoraj ni bilo več sledi in izgled je bil odličen. Sledil sem vsem navodilom, saj sem želel maksimalen učinek.

Zadevo sva trikrat ponovila, četrtič sva dodelala še samo finese. Rezultat? Fenomenalen. Končno sem prišel do svojega miru in prvič v življenju lahko rečem, da kompleksa z lasmi ni več. Počutim se svobodno, samozavestno, zadovoljno. Hvala Maji, da mi je odpravila to bariero v življenju in me za vedno osvobodila tega utrujajočega in uničujočega kompleksa.''

Slika: pred in po postopku mikropigmentacije

Rok! Hvala za tako iskreno in lepo napisano zgodbo, ki me vedno spomni zakaj to počnem in zakaj imam najboljše delo na svetu.

Avtorica: Maja Dominič


Nazaj