Blog objava

Presaditev las in brazgotine: kako jih prikriti?

Presaditev las in brazgotine: kako jih prikriti?

| Čas branja: 1 min 30 sec

Vsi operativni posegi presaditve las ustvarjajo brazgotine. Lahko so v obliki linearnega traku ali v obliki majhnih belih pik. In čeprav so majhne, so naprijeten spomin na presaditev las, včasih pa izzovejo celo komentar ali posmeh.

V Sensu se zelo dobro zavedamo, da lahko izpadanje las pri posamezniku povzroči psihološko stisko in slabo vpliva na njegovo samopodobo. Vemo pa tudi, da presaditev las pušča na doniranem predelu brazgotine, ki imajo lahko enak učinek. To je tudi razlog zakaj se veliko časa posvetimo vsaki stranki posebej, od prvega posvetovanja, do izvedbe postopka in vseh posvetovanj po postopku, ki zadevajo ohranjanje novega videza.

Presaditev las in brazgotine: katere vrste brazgotin so najpogostejše

Presaditev las z ekstrakcijo FUT - Follicular Unit Transplantation ustvarja linearne brazgotine in pogosto potekajo na zadnjem delu lasišča, od enega ušesa do drugega. Včasih tudi ena nad drugo, če je bilo opravljenih več presaditev. Te brazgotine bi morale biti zelo tanke in linearne, vendar se včasih med celjenjem razširijo in postanejo zelo vidne. Zato je zelo težko nositi kratke lase, ne da bi bile opazne. Mikropigmentacija lasišča je v teh primerih zagotovo odlična rešitev za prikrivanje brazgotin.

Presaditev las z ekstrakcijo enot FUE - Follicular Unit Extraction ustvarja na doniranem predelu lasišča majhne okrogle brazgotine, ki so videti kot belkaste pike. Večina kirurgov pri presaditvi las uporablja okroglo rezilo, premera 0,8 mm ali manjše, kar pa vseeno povzroči, da pri kratko ostriženih laseh postanejo brazgotine opazne

Kaj lahko z mikropigmentacijo prikrijemo?

  • strip brazgotine
  • plug brazgotine
  • FUE brazgotine
  • brazgotinske alopecije
  • brazgotine po nesrečah

V Sensu dobro poznamo umetnost mikropigmentacije lasišča in imamo potrebno vrhunsko opremo, znanje in spretnosti, da naredimo brazgotine neopazne. Vse postopke mikropigmentacije lasišča obravnavamo kot medicinske postopke, ki zahtevajo najvišji standard nege in higiene. Za prikrivanje brazgotin smo se izšolaliI pri pionirjih za medicinsko tetoviranje in mikropigmentacijo lasišča - Simon Lane, Paul Clark in Matthew Iulo. Vabljeni na brezplačni posvet pri Maji Dominič, ki je strokovnjakinja za mikropigmentacijo lasišča za zmanjšanje videza brazgotin.

Preberete več o naši storitvi Po presaditvi las.

Avtorica: Maja Dominič


Nazaj