Blog objava

Presaditev las in mikropigmentacija lasišča: pravi lasje z videzom debeline in polnosti

Presaditev las in mikropigmentacija lasišča: pravi lasje z videzom debeline in polnosti

| Čas branja: 2 min

Res, da kombinacija teh dveh sodobnih tretmajev reševanja plešavosti ni najcenejša, vendar je neverjetno učinkovita, če iščete ‘’créme de la créme’’ in še češnjo na vrhu. Preberite, kako postopek mikropigmentacije lasišča in presaditev las delujeta skupaj.

Presaditev las sama po sebi ni najcenejši način za boj proti plešavosti in če jo kombinirate z mikropigmentacijo lasišča, postane še dražja. Zakaj torej oba postopka hkrati?

Če ste v preteklosti imeli operacijo presaditve las in iščete najboljšo rešitev za trajno zapolnitev svetlih področij med presajenimi lasmi ter lasiščem in želite prikriti brazgotine, ki so ostale po presaditvi, je mikropigmentacija lasišča prav gotovo najboljša izbira. Tretmaja se odlično dopolnjujeta, saj ustvarjata videz polnega lasišča s pravimi lasmi. 

Kateri so razlogi za kombiniranje presaditve las z mikropigmentacijo lasišča?

  1. Dodajanje gostote pred operacijo
    FUE, ki je znana kot ekstrakcija folikularne enote, je kirurški postopek odstranjevanja posameznih foliklov iz okcipitalnega dela lobanje, ki so zdravi in nanje plešavost ne vpliva. Zdravi lasni mešički se nato presadijo na predele brez las. V idealnem svetu vsi presajeni folikli preživijo in začnejo rasti sami od sebe.
    Posamezniki, ki se odločijo za presaditev las se na splošno popolnoma zavedajo njenih prednosti in slabosti. Ena manjših slabosti FUE je, čeprav le začasna, da lasje kmalu po operaciji odpadejo zaradi travme med operacijo. Običajno traja več mesecev ali celo leto dni, da lasje začnejo ponovno rasti in na tem mestu je mikropigmentacija lasišča tista, ki ustvari gost videz, dokler ne pričnejo rasti novi lasje.
  2. Doseganje najbolj polnega videza
    Drugi razlog v prid kombiniranju obeh postopkov je dodajanje gostote. Kot smo že omenili, presaditev las ne prinese vedno želeni rezultat, saj las ni mogoče presaditi tako gosto enega poleg drugega in zaradi tega še vedno ostaja barvni kontrast med redkimi lasmi in lasiščem. Kadar posameznik nima dovolj donatorskih las ali je področje plešavosti preveliko, ni mogoče doseči zadovoljivo gostoto. Mikropigmentacija lasišča je odlična rešitev za dosego polnega videza lasišča in bolj definirane lasne linije po operaciji presaditve las. S kombinacijo obeh postopkov bomo dosegli visoko gostoto in najbolj poln videz.
  3. Prikrivanje brazgotin
    Tretja prednost kombiniranja obeh postopkov pa je prikrivanje brazgotin, ki so ostale po presaditvi las. Glavna pomanjkljivost obeh metod presaditve las, FUE in FUT je, da puščata na doniranem predelu brazgotine. Ne glede na to ali so brazgotine v obliki linearne linije ali kot manjše okrogle brazgotine, jih lahko z mikropigmentacijo lasišča prikrijemo.

Zaključek

Operacija presaditve las ima svoje prednosti in marsikomu je všeč občutek pravih las na lasišču. S kombinacijo presaditve las in našega naprednega postopka mikropigmentacije lasišča boste izkoristili najboljše iz obeh tretmajev. Dosegli boste prave lase z videzom debeline in polnosti.

Če želite poklepetati o tem, kako postopka mikropigmentacije lasišča in presaditev las delujeta skupaj, se lahko tukaj povežete z Majo Dominič. Popolnoma brezplačno in brez obveznosti.

Avtorica: Maja Dominič


Nazaj